video ciudadanos de segunda

Anuncios

7 comentarios to “video ciudadanos de segunda”

 1. Mrs. Black Says:

  “Deben acudir a clases de acogida igual que hacen los niños que vienen del extranjero”. Què vol dir el presentador (o l’editor, o qui sigui) amb aquesta aifmració? No sé si és que jo ja m’he tornat paranoica amb aquest tema, però jo sent això i pens que aquest home estan fent una comparació valorativa entre els nins espanyols i els estrangers. Està posant, Telemadrid, el cartell de ciutadans de segona (i no sembla que sigui irònic) als emigrants.

  Estic paranoica? És que veure això me fa ganes de riure…

  Són censurables els cartells que diuen “llegiu llibres en català”? Perquè ho mostren com si fos un delicte o una “merma” de la llibertat d’elecció. Ells sí que vulneren la llibertat d’expressió. Jo no veig enlloc “no llegiu llibres en castellà” que això sí que seria ben diferent. Imposició? Realment és a això a lo que se refereixen amb imposició?

  Ah! església = castellà? Ja ho entenc…

 2. Mrs. Black Says:

  Ah, sí! Es professor canari s’estima més escolaritzar la seva filla en una escola anglesa… que a una on es donen les classes en català. Aquest homo lo que volia no era que sa seva filla fos escolaritzada en castellà, sinó que NO fos escolaritzada en catala! Pero d’aquesta manera no ho llegiran la majoria dels madrilenys… això segur

 3. xisko Says:

  En unes declaracions a “El matí de Catalunya Ràdio”, el conseller de cultura de la Comunitat de Madrid, Santiago Fisas, ha reconegut que el reportatge de Telemadrid sobre la situació lingüística a Catalunya era poc rigorós. “Són temes que s’han de tocar amb un rigor molt especial. M’hauria agradat que aquest tema, que es pot tocar perfectament, del qual es pot opinar d’una manera o d’una altra, s’hagués tocat de manera diferent” ha dit Fisas, que ha respost amb un “sí” quan el periodista Antoni Bassas li ha preguntat si “diferent vol dir més rigorosa?”

  Fisas creu que el reportatge dóna la veu als “extrems” i, per això, sosté que “no mostra la veritable realitat del tema”. En resposta a la pregunta que obre el reportatge sobre si el castellà està en perill d’extinció a Catalunya, el conseller madrileny assegura que no i afegeix que no té sentit fer-se aquesta pregunta. “No estic d’acord amb el fons del reportatge, però encara menys amb l’oportunitat d’emetre’l abans de les eleccions, ha sentenciat, abans de deixar clar que aquestes declaracions demostren la independència total de Telemadrid respecte al govern d’Esperanza Aguirre.

  D’altra banda, preguntat per si no fa entrevistes als mitjans del grup Prisa “per convicció”, Santiago Fisas diu que no les accepta perquè és un “militant disciplinat” i afirma que en un partit “s’ha d’estar a les verdes i a les madures”.

  text extret de CATALUNYA RADIO
  [http://www.catradio.cat/pcatradio/crItem.jsp?seccio=noticia&idint=1113]

 4. xisko Says:

  increïble si més no…
  PD: lo millor del reportatge la ironia de Miquel Calsada (MIKIMOTO) en tractar el tema…

 5. mario0s Says:

  La influencia del gobierno madrileño en la televisión autonómica de Madrid es decepcionante, y no es la primera vez. No es aceptable que un medio que representa a una comunidad se vea influenciado de esta forma, lamentable.
  Cierto es que el catalán puede considerarse una lengua minorizada, hay que protegerla y potenciarla mas que el castellano, nunca se debe imponer por la fuerza, como es en el caso de los rótulos de las tiendas, o en el caso de la educación poder escoger la lengua en la que quieres ser enseñado en una comunidad bilingüe como es Cataluña.
  Aunque el reportaje no representa la realidad lingüística existente en Cataluña, únicamente va dirigido a conseguir unos fines políticos concretos. Es aterrador ver un reportaje tan manipulado en una televisión pública.

 6. Lalaiya Says:

  Eso es política pura y dura.
  Sin embargo…creo que, exceptuando según que declaraciones, el documental da una información totalmente real.
  Dá la realidad de los castellanoparlantes en Cataluña…
  A mí también me han dicho alguna vez eso de que no me entendían si hablaba en castellano T_T y es cruel que te lo hagan ante toda una clase que te juzga si dices algo mal.
  Y también me han enseñado lo de los países catalanes…Tendrán ese sentimiento, pero juraría que ese término no es real.

  Para hacer un reportaje más completo se tendrían que haber ido también a Valencia, Baleares y Andorra, y además, ofrecer datos con una base rigurosa; comparando “la sabiduria y la ignorancia” de los estudiantes de España.

 7. xisko Says:

  El problema del documental no es tanto que se metan o dejen de meter con Catalunya sino las intenciones con que hacen el documental. Hay una clara intención de confundir a la sociedad que no sabe del problema. Un immigrante si ve el documental ¿no tendira a creerlo?, o sin ir más lejos una persona sin bagaje cultural sobre el problema, que no sabe la historia de la lengua catalana , con sus momentos de gloria y no gloria, no es facil arrastrarlo y que se crea, pues claro.
  Por otro lado,¿ no creen ustedes que es lógico que se protega una lengua minorizada?. No se hace en el Quebec con el francès?
  NO OLVIDEN QUE EL BILINGÜISMO SOCIAL es el paso anterior a la desaparición de una lengua, sino observen la historia de las lenguas.


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: